1.11.2019

• Intrum luottotietopalvelujen haku toteutettu Nettilasku.fi-palveluun. Nyt voit helposti hakea luottotietoja kohdasta Myynti -> Luottopäätökset ja myös suoraan laskutusasiakkaan tiedoista.

24.4.2019

• Nopeutettu kokonaistilanteen ja laskutusraportin hakua
  • Nappi jolla saa ladattua kaikki valitut laskut yhtenä Finvoice-tiedostona Myynti -> Maksamattomat-välilehdeltä
  • Työnantajasuoritusten maksulappu automaattisesti ostoreskontraan, mikäli on palkkoja laskettuna edellisessä kuussa
  • Dokumentinhallinnan käytettävyyden korjauksia
  • Tulorekisterin yhteyden päivityksiä

15.12.2018

• Ryhmälaskut / ajastetut laskut, katso ohjeartikkeli täältä
  • Suurikokoisten laskutusraporttien ajaminen taustalla, jolloin ohjelman käyttöä voi jatkaa heti ja kaikkien käyttäjien palvelun käyttö nopeutuu

16.10.2018

23.6.2018

• Ohjelman yleistä nopeutusta kauttaaltaan
  • Myyntireskontran saapuvien viitemaksujen kohdistukseen korjaukset jotta ne menevät älykkäämmin (erityisesti asiakaskohtaisten kiinteiden viitteiden osalta)
  • Ilman viitettä saapuvien suoritusten kohdistus automaattisesti viestikentän ja summan perusteella
  • Ohjelman selaus/hakunäyttöjen toimintalogiikan yhtenäistämistä ja käyttöliittymän selkiyttämistä
  • Ostoreskontran tiliöintien uusiminen selkeämmäksi
  • Ostoreskontran kustannuspaikkatiliöinti omaksi toiminnokseen jotta kustannuspaikoille tiliöinti olisi helpompaa ja nopeampaa
  • Sisäisten ostolaskujen mukana kulkee nyt mahdolliset laskutusta ennen lisätyt suoritukset jotta ne siirtyvät ostolaskulle (esimerkiksi Epic Invoicing Oy:n/Nettilasku.fi:n lähettämissä laskuissa voi olla käyttösaldon suorituksia ja nyt ne kulkeutuvat käyttäjiemme ostoreskontraan laskulle)
  • Myyntilaskun suorituksiin uusia suorituslajeja (muualla maksetut suoritukset voi kirjata nyt helpommin)
  • Samoin ostolaskun suorituksiin uusia suorituslajeja
  • Ostolaskun selite siirtyy nyt tiliöintiyhteenvetoon
  • Laskutettua laskua ei saa laskun päivämäärän mukaisen kuukauden jälkeen enää koskaan muokata
  • Laskulle ei voi kirjata vanhoja suorituksia menneille kuukausille kuluvana kuuna

14.6.2018

• Ostolaskujen, kuittejen ja muiden tositteiden lisääjä näkyy nyt myös maksuaineiston luonnissa.
  • Jokaisen sivun latauksen yhteydessä tehdyn kyselyn kesto tiputettiin 1.50 s => 0.02 s, eli alle kahteen prosenttiin vanhasta.
  • Kaikki ohjelman päivämääräkentät muutettiin kalenterikentiksi, jotta päivämääriä ei enää tarvitse kirjoittaa itse.
  • Puuttuvia käännöksiä lisättiin ohjelmaan.

13.6.2018:

12.6.2018

22.2.2018:

• Ohjetietokanta päivitetty Intercom-alustaan joka on Nettilasku.fi:n uusi asiakaspalvelualusta
  • Uusi asetus "Lähetä joka kuun 1. ja 15. päivä myyntiraportti sähköpostilla osoitteeseen/osoitteisiin" jonka avulla voit lähettää myyntiraportin haluamaasi sähköpostiosoitteeseen (tai useisiin) 1. (edeltävä kuukausi) ja 15. päivä (1. - 15. väli)

1.2.2018:

• Laskun liite lisätään nyt suoraan kun on valinnut tiedoston. Aiemmin oli ongelmana, että monesti unohtui painaa "Lisää liite".

31.1.2018:

• Sähköpostitse saapuneiden ostolaskujen ja dokumenttien käsittelyssä ilmenneitä ongelmia korjattu lisää. Dokumentti-osoitteen tunnistusta parannettu ja nyt löytää ostolasku/dokumenttiosoitteen myös BCC-kentästä.
  • Saapuneiden dokumenttien kohdalle on lisätty "Takaisin INBOX:iin" -painike, jolla mahdollisesti aiemmin tunnistamattomat liitetiedostot pystytään tunnistamaan. Tämä toiminto helpottaa virheellisesti dokumentteihin tulleiden ostolaskujen siirtoa ostolaskuihin (kts. tilannekuvaus alla 23.1.2018).

30.1.2018:

• Sähköpostitse saapuneiden ostolaskujen ja dokumenttien käsittelyssä ilmenneitä ongelmia korjattu. Nyt löytää ostolasku/dokumenttiosoitteen myös muista kuin ensimmäisestä viestin vastaanottajasta sekä myös CC-kentästä.

23.1.2018:

• Sähköpostitse saapuneissa ostolaskuissa tietyissä tapauksissa ilmennyt liitteentunnistusongelma on korjattu. Tämä ongelma koski viestejä jotka on välitetty liitteineen sen sijaan että liite olisi suoraan liitetty viestiin. Ostolaskujen sijaan viesti tuli saapuneisiin dokumentteihin, jota avatessa tuli virheilmoitus "* OSOITTEESEEN *@laskut.nettilasku.fi LÄHETETTY ALLA OLEVA SÄHKÖPOSTIVIESTI EI SISÄLTÄNYT LIITETIEDOSTOJA TAI SE SISÄLSI LIITETIEDOSTOJA JOITA EI OLE HYVÄKSYTTY NETTILASKUN VASTAANOTOSSA."

19.1.2018:

• Ostolaskujen tiliöinnissä on nyt automaattiset ehdotukset sen mukaan kuinka ostolaskuja on tiliöity aikaisemmin saman toimittajan ostolaskujen kohdalla. Mikäli on käytetty aina samaa kirjanpidon tiliä/kustannuspaikkaa/alv-prosenttia, niin valitaan aina tämä sama. Muussa tapauksessa näytetään kirjanpidon tilin ja kustannuspaikan alasvetovalikoissa eniten käytetyt (toimittajittain).

15.1.2018:

• Ilmoitukset: saapuneista ostolaskuista ja saapuneista kohdistamattomista viitesuorituksista tulee nyt valikkoon ympyröity numero kuinka monta ostolaskua/viitesuoritusta on sinulla näkemättä. Jokaiselle yrityksesi käyttäjälle nämä ilmoitukset näkyvät erikseen.
  • Intrum laskurahoitus-toiminnallisuus. Voit nyt lähettää laskut helposti rahoitukseen Intrum Rahoitukselle. Pyydä tarjous Käyttöönotto-toiminnon kautta.
  • Käyttöönotto-toiminto: tässä toiminnossa näet tilan miten käytät Nettilaskun pääominaisuuksia ja voit helposti kytkeä niitä päälle täältä.

9.11.2017:

16.9.2017:

• Rooliin/käyttöoikeuksiin liittyviä korjauksia. Roolille uusi kenttä Saako nähdä muiden tekemät laskut. Myös Ajastetut laskut/Lähetteet/Tarjoukset/Proformat tottelevat kyseistä kenttää. Lisäksi ylävalikkoon korjaus että ei näytä ylävalikossa iconeita mikäli niihin ei ole oikeuksia. Lisäksi muutaman valikkoelementin piilotus mikäli niihin ei ole oikeuksia.

5.9.2017:

• PDF-liitetuki maksuerille

16.8.2017:

• Muistutusmaksu näkyviin laskun esikatseluun.
  • Muistutuslaskun eräpäivään oman tekstin määritys asetuksista.

15.8.2017:

• Enfo Zender Oy -opettaattorin päivitys Ropo Capital Oy:ksi.

10.8.2017:

• DMS-toiminnallisuus kaikille tuotteille ja jokaiselle omat tallennustilarajat.

8.8.2017:

• Laskurajan ylitys veloitetaan vain laskun ensimmäisestä lähetyksestä.

4.8.2017:

• Laskutusraportissa kustannuspaikattomat laskut/laskurivit näkymään EI KUSTANNUSPAIKKAA -kustannuspaikan alle.
  • Ostolaskun tallennuksen virheistä parempi ilmoitus, ettei aiheudu epäselvyyttä miksi tallennus ei onnistunut.

31.7.2017:

• Laskutusasiakkaan laskujen avoin veroton summa näkyviin laskun, lähetteen, tarjouksen... luonnissa.

28.7.2017:

• Yrityksen valintaan nappulat alasvetovalikon sijasta.

24.7.2017:

• Palkkalajin lisäykseen/muokkaukseen aputekstit selventämään mitä mikäkin kenttä tekee.
  • Nettikuitti.fi palvelun hinnoittelu dokumentti pohjaiseksi käyttäjäkohtaisesta.
  • Salasanojenne palautus tukihenkilölle mahdolliseksi tekstiviestillä.

21.7.2017:

• Ostolaskun tallennuksessa tallentuu suorituskin, jos on syöttänyt suoritustiedot.
  • 'Laskulla vain tilinumero'-toiminnallisuus ajastetuille laskuille ja muille maksuaineistoille.

17.7.2017:

• Asiakasviestintä-ominaisuus julkaistu. Asiakasviestinnän avulla voit lähettää laskun vastaanottajalle viestin jonka hän näkee joko laskumapissa tai Nettilasku.fi:n ostoreskontrassa. Myös ostolaskuun liittyen voi lähettää viestin mikäli ostolasku on lähetetty Nettilasku.fi-järjestelmän sisäisenä. Lisäksi voit ilmoittaa maksusuorituksen saajalle helposti maksuaineiston luonnin yhteydessä mikäli lasku jota olet maksamassa, on lähetetty Nettilasku.fi-järjestelmän sisäisenä.

7.7.2017:

• Ylävalikkoon voi nyt lisätä liikevaihdon, kuluvan kuun liikevaihdon, kassavirtalaskelman tulot ja menot-avainluvut
  • Kytke päälle asetuksista: Asetukset -> Lisäasetukset -> Ylävalikon avainluvut
  • Monivaluuttatuki
  • Kytke päälle asetuksista: Asetukset -> Käytettävät toiminnot -> Onko valuuttatuki käytössä

4.7.2017:

• Laittamalla laskullenne maksuehdoksi "kuitti", tälle muodostuu suoritus, joka merkkaa kuitin "maksetuksi".

15.06.2017:

• Laskutusraportin saa nyt laskutusasiakkaittain.

9.06.2017:

• Asiakasnumero. Pystytte nyt asettamaan asiakkaillenne asiakasnumeron, jota käytetään Factoring laskutuksessa.
  • Laskutus tuotteittain -taulukon piilotus. Pystytte nyt piilottamaan Laskutus tuotteittain -taulukon laskutusraportista.

8.06.2017:

• Summa sähköposteihin. Ostolaskujen sähköposteihin ostolaskun summa näkyviin.
  • Viitesuorituksien tuonnin ollessa päällä varoitus ilmoitus suorituksen manuaaliseen luontiin.
  • Factoring päälle laittaminen laskulle onnistuu nyt vain, jos kaikki arvot annettu asetuksissa.

7.06.2017:

• Palkka-ajot välilehtien sivutus. Palkka-ajot välilehdillä näkyy nyt 5 palkka-ajoa per sivu.

6.06.2017:

• Näytä toistot -nappula. Tätä nappulaa painamalla avautuu kyseisen ostolaskun toistot.
  • Näytä alkuperäinen -nappula. Tätä nappulaa painamalla avautuu ostolaskun alkuperäinen ostolasku, josta se on muodostettu.
  • Palkka-ajot välilehdille. Palkka-ajot jakautuvat nyt eri välilehdille tilansa mukaan.

5.06.2017:

• Toistuvat-välilehti ostolaskuihin. Ostolaskujen Toistuvat-välilehdeltä löydät kaikki toistuvat ostolaskut.
  • Lopeta toistot -nappula. Tätä nappulaa painamalla voit lopettaa ostolaskun toistamisen.

1.06.2017:

• Virheellisten suorituksien poistaminen. Pystyt nyt poistamaan ostolaskujen suorituksia, joista on tullut virhe pankista.

29.05.2017:

• Laskutusmäärärajat vuosittaisiksi. Muutettiin laskutusmäärärajat eri tuotteille kuukausittaisista vuosittaisiksi.

18.05.2017:

• Sähköpostit eivät enää roskapostiksi. Kuukausien työn jälkeen palvelun roskaposti luokitusta saatiin laskettua melkein nollaan. Nyt ei enää mikään sähköposti pitäisi saapua roskapostikansioon.
  • Maksulappujen muodostus ostolaskuiksi. Pystyt nyt luomaan palkka-ajojen maksulaput ostolaskuiksi palveluun ja maksaa ne sen kautta.

11.05.2017:

• Palkkalajien luonti. Voit nyt luoda omia palkkalajeja Palkanlaskenta -> Palkkalajit sivulla. Nämä itse luomanne palkkalajit tulevat näkyviin omana ryhmänään palkkalajin valintoihin, jolloin pystytte selvästi erottamaan itse tekemänne palkkalajit oletuspalkkalajeista.
  • Työntekijän tuntipalkka palkkariville. Työntekijän tuntipalkka nyt asettuu automaattisesti palkkariville, kun valitsee palkkalajiksi "Tuntipalkka" valinnan.
  • Kuittaa kaikki pankki ok toiminnallisuus. Voit nyt kuitata pankista virheen saaneiden ostolaskujen suoritukset yhdellä napin painalluksella.

10.05.2017:

• Käyttösaldon rajaus. Voit nyt rajata Käyttösaldo-ponnahdusikkunan näyttämään vain tietyn aikajakson saldorivit.
  • Käyttösaldon yhteensä arvot. Käyttösaldo-ponnahdusikkunaan lisätty yhteensä arvot haetuille saldoriveille.
  • Saldorivit tyypeittäin.Käyttösaldo-ponnahdusikkunaan lisätty saldorivien alle taulukko, jossa näkyy haettujen saldorivien arvot tyypeittäin.
  • Käteiskuitti on nyt Kuitti. Käteiskuitti tekstit korvattu Kuitti teksteillä ja näille käännökset luotu kaikille tuetuille kielille. Kyseessä vain kosmeettinen muutos, toiminnallisuus pysyi samana.

8.05.2017:

• Automaattinen asiakaskohtainen kiinteä viite. Ohjelma osaa nyt asettaa asiakkaille kiinteät viitteet automaattisesti, jos asetukset "Asiakaskohtainen kiinteä viite" ja "Automaattinen asiakaskohtainen kiinteä viite" ovat päällä.
  • Sopivan kiinteän viitteen hakeminen. Jos on asetus "Asiakaskohtainen kiinteä viite" päällä, asiakkaan muokkaukseen ilmestyy kenttä "Kiinteä viitenumero". Tämän kentän alapuolella on nyt nappula, jota painamalla ohjelma hakee sopivan kiinteän viitteen automaattisesti kenttään.

20.03.2017:

• Ajastetut ostolaskut. Voit määritellä ostolaskun syöttämisen yhteydessä onko tämä lasku toistuva. Tämä ominaisuus on hyödyllinen esim. kun maksetaan kuukausittain laskuja, joissa on sama viitenumero. Usein mm. vastikelaskuissa on sama viitenumero.

16.2.2017:

• Factoring-laskutus: voit nyt kytkeä asetuksista päälle Factoring-laskutuksen. Toistaiseksi meillä on vain Nordea-rahoitusyhtiö, mutta voimme lisätä muita rahoitusyhtiöitä sitä mukaa kun pyyntöjä tulee. Factoring-laskutus -ominaisuuden kytkemisen jälkeen voit asettaa tarvittavat sopimustiedot Factoring asetukset -kohdasta asetuksissa

15.2.2017:

• Kun Factoring-laskutus (viitenumeron alku, asetuksista) on asetettu päälle, voit ladata Finvoice-tiedoston Laskut-sivulta
  • Käyttäjätilin yhdistäminen: voit jatkossa vaihtaa käyttäjätilin/yrityksen helposti ylävalikosta. Tämä tapahtuu yhdistämällä tilit toisiina. Kirjaudu yrityksen tunnuksilla ohjelmaan, paina yrityksen nimeä ylävalikosta, syötä yhdistettävän yrityksen tiedot, kirjaudu yhdistettävän yrityksen tunnuksilla ja hyväksy yhdistämispyyntö ylävalikon maapallon kuvakkeen kautta
  • Palauta asiakkaalle-toiminto myyntireskontran laskun suorituksissa toimii jälleen. Avaa laskun suoritukset, paina "Palauta asiakkaalle..." jonkin Viitesuorituksen kohdalta oikealta, syötä saajan nimi ja pankkitili, maksupäivä ja palautettava summa (yleensä se summa kuinka paljon lasku on miinuksella avoinna) ja paina Luo palautus. Tämä luo ostoreskontraan ostolaskun jonka voit maksaa helposti Nettilasku.fi:n pankkiyhteyksillä, samalla ohjelma luo kyseiselle myyntilaskulle suorituksen "Palautettu asiakkaalle" samalla syöttämälläsi summalla ja näin myyntilasku poistuu Avoimista laskuista (olettaen että avoinna oleva summa on 0,00 euroa)

29.10.2016:

• Lisätty työntekijän lomakorvausprosentti-valintaan rakennusalalla käytetty 18,5 % lomakorvausvalinta
  • Korjattu Lomakorvaus palkkariveistä-toiminto palkanlaskennassa

24.9.2016:

• Mikäli yrityksellesi saapuu viitesuoritukset pankista, voit kytkeä asetuksen "Kohdista asiakkaan liikasuoritukset automaattisesti vanhimmalle avoimelle laskulle? Kohdita asiakkaan liikasuoritukset automaattisesti vanhimmalle avoimelle laskulle? " (Asetukset -> Käytettävät toiminnot) jonka asetettuasi ohjelma kohdistaa liikasuoritukset kyseisen asiakkaan vanhimmalle avoimelle laskulle

29.6.2016:

• Julkaisimme dokumentinhallinnan (DMS). Dokumentinhallintaan voit syöttää kaikki yrityksesi dokumentit (sopimukset, pöytäkirjat, aineistoa). DMS kuuluu Pro- (1 Gt) ja Super (5 Gt) -tuotteisiin
  • Laskuttajan yhteystietojen näkymistä voi nyt rajoittaa laskulla
  • Laskun sarakkeiden järjestys on nyt aina kiinteä (vaikka syöttäisi summat verollisena): kpl, veroton a-hinta, veroton yhteensä, verollinen yhteensä
  • Ostolaskuja varten voi nyt asettaa asetuksissa "Muistuta avoimista ostolaskuista X päivää ennen erääntymistä"-arvon päälle joka muistuttaa sinua sähköpostitse ostolaskuista ennen niiden eräpäivää
  • Asiakasryhmäkohtainen alennusprosentti
  • Viitesuoritukset ja tiliotteet tulevat nyt klo 7:00 aikaisemman klo 9:00 sijasta
  • Lähetysluetteloon (myyntireskontra ja lähetysluettelon tulostus pitää kytkeä ensin päälle asetuksista) laskutusosoitteen tilalle toimitusosoite (jos syötetty, muuten näkyy laskutusosoite)
  • Vapaa teksti asiakaskohtaisille muistiinpanoille, näkyy asiakkaan tiedoissa ja laskua syötettäessä
  • Kohdistetut suoritukset voi nyt lukita tietyn päivän jälkeen Myyntireskontrassa, jolloin kukaan ei pääse muuttamaan niitä
  • Myyntireskontran hakuehtojen parannuksia

24.3.2016:

• Laskutusraportin lisähakuehtojen korjauksia (kustannuspaikan, asiakasryhmän)
  • Laskutusraportin ulkoasun pieniä korjauksia
  • Myyntireskontran Avoimet/Maksetut/Kaikki laskut-sivun sarakkeet voi nyt valita ja muita ko. sivujen korjauksia
  • Myyntireskontran toiminnoissa voi nyt hakea myös pankkiviitteellä
  • Laskut-sivulle tulevan tulovirran seurantataulukko
  • Myyntireskontran Suoritukset-sivulle alasvetovalikko jolla voi helposti hakea erityyppisiä suorituksia
  • Hae kaikki -nappi hakusivuihin joka tyhjentää kaikki hakuehdot ja suorittaa näin haun tyhjillä hakuehdoilla hakien kaikki hakutulokset
  • Laskutuslokiin hakuehdoksi myös asiakkaan nimi
  • Myyntireskontran Avoimet laskut -sivuun sivutus mikäli avoimia laskuja on yli 100 kpl
  • Tuoterekisterissä pitkät tuotetekstit eivät enää leviä sivun yli vaan ne katkaistaan jolloin tuoterekisteritaulukko näkyy kokonaan yhdellä sivulla
  • Uusi raportti "Kokonaistilanne" josta näkee pankkitilien saldot, kassavirtalaskelman, laskutuksen kuukausittain, kokonaisliikevaihdon, ajastettujen laskujen yhteenvedon