Maksumuistuksen lähettämisen ohje. Tässä on myös ohjeet, mikäli haluat ottaa muistutusmaksun käyttöön.

Maksumuistutuksen lähettäminen

Voit lähettää muistutuksen seuraavasti:

Myyntilaskut -> Laskut -> Maksamattomat

Etsi haluamasi lasku, valitse valikkonapista "Muistuta", josta aukeaa Maksumuistutus-ponnahdusikkuna. Maksumuistutuksen lähetystiedot -osiossa voit vaihtaa maksumuistutuksen lähetystapaa. Oletuksena se on laskun asiakkaan muistutustapa.

Paina Lähetä maksumuistutus -nappia, jonka jälkeen muistutuslasku lähtee valitulla tavalla.

Voit myös lähettää useiden laskujen maksumuistutukset ns. massana.

Myyntilaskut -> Laskut -> Maksamattomat -> Paina yläosassa Myyntireskontran toiminnot -painiketta

-> Valitse muistutettavat laskurivit

-> Paina Maksumuistutus valituista -painiketta

-> Aukeaa popup-ikkuna, johon voit täydentää muistutuksen tietoja

-> Paina Lähetä maksumuistutukset -painiketta

Muistutusmaksu

Mikäli haluat käyttää maksumuistutusmaksua, kytke muistutusmaksut päälle asetuksista:
Asetukset (ylävalikon hammasratas-symboli) -> Laskutusasetukset -> Muistutusmaksut käytössä? -> Aktivoi (klikkaa valintaruutua)

Aseta myös oletus muistutusmaksu (voit vaihtaa sitä asiakas ja laskukohtaisesti) seuraavasti:

Asetukset (ylävalikon hammasratas-symboli) -> Laskutusasetukset -> Muistutusmaksu -> Paina nuoli oikealla -painiketta -> syötä haluamasi muistutusmaksu ja paina Tallenna

Tämän jälkeen kun lähetät muistutuksen, niin laskulle lisätään kyseisen summainen muistutusmaksu. Voit asettaa asiakaskohtaisen muistutusmaksun tai vaihtaa muistutusmaksun myös laskukohtaisesti. Muistutusmaksu haetaan maksumuistutukseen seuraavassa järjestyksessä:

1. Laskukohtaisesti

2. Asiakaskohtaisesti

3. Oletus muistutusmaksu

Tämä tarkoittaa siis sitä, että jos laskukohtainen muistutus on syötetty, ohjelma hae asiakaskohtaista maksumuistutustietoa.

Oletus muistutustapa

Asiakkaan oletusmuistutustapaa voit vaihtaa seuraavasti:

Myyntilaskut -> Asiakkaat -> Asiakkaan rivi -> Paina kynä-symbolia

-> Perustiedot

-> Laskujen oletuslähetystapa

-> Muistutusten oletuslähetystapa