Ostolaskujen kohdistaminen kustannuspaikoittain on tärkeä ominaisuus esim. silloin, kun halutaan tietää jonkin projektin kustannukset.

Kustannuspaikkojen aktivointi:

Asetukset (ylävalikon hammasratas-symboli) -> Käytettävät toiminnot -> Kustannuspaikat -> Kyllä, laskurivikohtaiset / Kyllä, laskukohtaiset -> Tallenna

Jos ostolaskuissa on useamman projektin hankintoja, kannattaa käyttää laskurivikohtaista kustannuspaikkaa.

Ostolaskujen kohdistaminen kustannuspaikkoihin:
Osto-> Ostolaskut -> KP-tiliöimättömät -> TILIÖI

Valitse oikea kustannuspaikka -> valitse arvonlisäverokanta -> syötä bruttosumma -> TALLENNA

Jos haluat syöttää ostolaskulle useamman kustannuspaikan, syötä em. tiedot ja paina sen jälkeen TALLENNA-painikkeen sijaan +-painiketta.

Kun olet syöttänyt haluamasi kustannuspaikat ostolaskulle, paina TALLENNA.

Ostolaskun kustannuspaikkaraportti:
Osto -> Raportit -> Ostolaskujen tiliöintiyhteenveto kustannuspaikoittain