Ohjeita viivästyskoron asettamiseksi eri tavoin ja korkolaskujen kytkentä

Asettamalla laskuun viivästyskorkoprosentin (ylityskorkoprosentin), voit luoda myöhemmin korkolaskuja mikäli laskua ei makseta eräpäivään mennessä.

Asetuksista voit asettaa oletusarvon viivästyskorkoprosentille:

Asetukset (ylävalikon hammasratas-symboli) -> Laskutusasetukset -> Ylityskorko %

Asetuksista voit myös kytkeä korkolaskujen luomisen päälle:

Asetukset (ylävalikon hammasratas-symboli) -> Käytettävät toiminnot -> Korkolaskujen luonti käytössä? -> Aktivoi toiminto klikkaamalla valkoista ruutua

Asiakaskohtainen viivästyskorkoprosentti asetetaan seuraavasti:

Myyntilaskut -> Asiakkaat -> Asiakkaan rivi -> Kynä-symboli -> Laskutusasetukset -> Viivästyskorko käytössä? (kyllä) -> Viivästyskorkoprosentti

Korkolaskun luominen

Myyntilaskut -> Laskut -> Maksamattomat-välilehti

-> Paina ko. sivun yläreunassa olevaa Myyntireskontran toiminnot -painiketta

-> Valitse laskut, joista haluat tehdä korkolaskut (laskurivin vasemman päädyn valintaruutu)

-> Paina Luo korkolaskut valituista (%)

Järjestelmä laskee viivästyskorot eräpäivän ja mahdolliset osasuoritukset huomioiden.